Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районният съд в Казанлък взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 40-годишния М. С. от същия град. Обвиняемият, който е осъждан, е привлечен към наказателна отговорност за това, че от началото на месец август 2022 г. до 05.09.2022 г. в Казанлък противозаконно лишил от свобода 32-годишна жена, като деянието е извършено в условията на домашно насилие, по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалата. Лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия.

Двамата с жертвата на насилието имат общо 4 деца, бе съобщено по-рано. Живеели на семейни начала.

Районен съд - Казанлък прие, че събраните по делото доказателства позволяват да се направи обосновано предположение, че М. С. е извършил престъплението, в което е обвинен. Съдът счете, че е налице реална опасност той да се укрие, тъй като е лице от активния криминален контингент, както и да извърши друго престъпление. Съдът прие, че целите на закона ще бъдат постигнати единствено, ако обвиняемият бъдат задържан.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора в три дневен срок.