Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Джасим
Емил Джасим

С потопени в кръв ръце...

Днес комунистите отдават почит на хора, които са изпитвали удоволствие от насилиетo, които съсипват красивата ни страна и нанасят непоправими щети на българския народ.

На 9-ти септември 1944 г. е извършен преврат.

В резултат в България се настанява просъветска власт, която ще издигне паметници на войници, наричани "освободители" - войници, които не само не са изстреляли и един куршум срещу нашественици на българската земя, а и които сами се обявяват за окупатори в смисъла на международното право.

България влиза ефективно във войната с нацистка Германия и макар да дава над 30 000 убити и ранени, не й се признава статут на съвоюваща страна.

Народният съд, установен от новата власт, избива официално над 3 000 души, а десетки хиляди лежат по затвори и трудови лагери, тъй като са се осмелили да се противопоставят на новата власт.

Страната ни поема по пътя на безмилостна насилствена индустриализация и национализация.

Последствията от избрания тогава насилствено път са видими и до днес.

Затова няма да спрем и продължаваме да се борим за запазване паметта на жертвите на комунистическия режим и премахване на паметниците на чуждите окупационни войски, поддържали 45 години безчовечния комунистически режим.

#НаТаяДата
#Помним

📸 Ivan Chervenkov и Emil Jassim

*От фейсбук!