Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съпругата му ще е частен обвинител

110 000 лв. обещетение за неимуществени вреди, причинени от баща убиец, поискаха съпругата и по-голямото им дете от Даниел М., който закла в семейното жилище в Севлиево 2-годишната си родна дъщеря.  На разпоредително заседание днес Окръжният съд в Габрово прие за съвместно разглеждане в наказателния процес предявените от майката и сестрата на починалото дете граждански искове. Двете бяха конституирани като граждански ищци по делото, а майката - и като частен обвинител, съобщиха от съда.

Повдигнатото на Даниел М. обвинение е за това, че на 4 февруари 2021 год., в жилището си в гр. Севлиево, умишлено умъртвил малолетната си рождена дъщеря, която се е намирала в безпомощно състояние. 

След като изслуша и обсъди становищата на страните, съдът намери за неоснователно искането на защитата за спиране на наказателното производство поради влошено здравословно състояние на подсъдимия. Считайки, че на досъдебната фаза не са допуснати отстраними съществени процесуални нарушения, които да са довели до нарушаване правата на Д.М. или на пострадалите, съдът насрочи заседание за разглеждане на делото по общия ред за 3 и 4 октомври 2022 година.