Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем М.С., на 40 г., за това, че от началото на месец август 2022 г. до 05.09.2022 г. в Казанлък противозаконно е лишил от свобода 32-годишна жена, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив. Деянието е извършено в условията на домашно насилие, по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалата и лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия. Престъплението е квалифицирано по чл. 142а ал. 5 вр. ал.4 вр. ал.1 от Наказателния кодекс, уточняват от обвинението.

М.С. живеел на съпружески начала с пострадалата жена и имали четири деца. На 05.09.2022 г. бащата на пострадалата съобщил на тел.112, че не е виждал дъщеря си вече месец и половина и има съмнения, че М.С. я държал заключена в дома им.

Явилите се на място полицейски служители установили, че жилището е затворено, но от него се чувало шум . Със съдействието на екип на пожарната отворили вратата и открили пострадалата и едно от децата й. Жената била с травми. Приведена е в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

Установено е, че М.С. е извършвал и преди насилие спрямо жена си. Поради тази причина са му налагани от съда ограничителни мерки по Закона за защита от домашно насилие.

Обвиняемият М.С. е задържан за скок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.