Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разследването се ръководи от Софийската градска прокуратура

Според първоначалната информация по случая, на посочената дата около 22,05 часа лек автомобил, марка „БМВ“, се движел по ул. „Самоковско шосе“ с посока на движение от бул. „Елин Пелин“ към ул. „Шуманец“ и в района на гребната база. Ударил се челно в насрещно движещия се лек автомобил, марка „Мазда“.

Ударът настъпил в платното за движение на маздата. След това ударената кола отскочила назад и настъпил удар в движещия се зад него лек автомобил, марка „Фолксваген“.

В резултат на произшествието настъпила смъртта на водача на лекия автомобил, марка „БМВ“, и са причинени телесни повреди на пътуващата с него 29-годишна жена.

Телесни повреди получили и 18-годишният водач на лек автомобил, марка „Мазда“, и пътуващите с него три момичета на 17 години, на 14 години и на 18 години.

Леки наранявания са получили 18-годишния водач на лек автомобил, марка „Фолксваген“, и пътуващите с него две 16-годишни момчета.

Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към отдел „Разследване“ на СДВР. Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая.

Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, приложени са скица и фотоалбум към него, иззети са трите леки автомобила, протоколите за които са внесени от прокуратурата в съда за одобрение.

В района на произшествието видеокамери не са установени, назначени са техническа експертиза за състоянието на леките автомобили,  съдебномедицинска експертиза на трупа на починалия и съдебнохимическа експертиза, възложена на експерт от ВМА за установяване дали има алкохол и упойващи вещества в кръвта на починалия водач.

Изясняват се причините за възникване на пътнотранспортното произшествие. Предстои да бъдат назначени всички необходими експертизи.

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП.