Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Остър миокарден инфаркт е претърпял водачът на фолксваген голф, преди челно да се вреже в опел в насрещното до Плевен на 16 юли т. г. Челният сблъсък тогава погуби петима души в двете коли, сред тях 2 бебета на възраст около една година. Новите обстоятелства по разследването, водено под ръководството на Плевенската окръжна прокуратура, бяха обявени днес следобед.

По делото е изготвена е съдебно-медицинска експертиза на водача на голфа. При огледа, аутопсията и хистологичното изследване е установено разкъсване на перикарда и сърдечния мускул, според представеното заключение от експерти.

Както "24 часа" писа, адската катастрофа стана около 14,25 ч в района на пътен възел Люляците на шосето Плевен-Ловеч. Голфът, управляван от 60-годишен мъж от Горна Митрополия рязко навлязъл в насрещното и там блъснал челно опел с водач 31-годишен от с. Милковица. Под смазаните ламарини на опела загинаха три поколения от една фамилия - момченце на 7 месеца, баща му, който е бил зад волана и бабата на бебето - майка на шофьора. В голфа жертвите са 2 - водачът, който е получил инфаркт, и внучето му - момченце на годинка.

Изследванията за алкохол в кръвта на двамата шофьори са отрицателни. Като свидетели са разпитани доста хора. Предстои да бъде назначена автотехническа експертиза. Ще има разпити на още свидетели, както и провеждане на редица следствени действия.

Разследването по делото продължава, за да се установят в пълен обем обстоятелствата, довели до възникване на катастрофата, посочват от прокуратурата.