Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов на откриването на кампанията на ГЕРБ в Благоевград.
Бойко Борисов на откриването на кампанията на ГЕРБ в Благоевград.

От Тони Маскръчка

"Призовавам актива - ще ходите, ще обикаляте сред хората. Искам да стигнете до всеки един човек, да говорите с всеки, който е срещу нас или е подлъган от ПП. Ще обяснявате какви щети нанесоха на държавата тези хора. Няма оправяне, поне 1 г. Като след война е. Такова счупено нещо трудно се поправя. Народът трябва да се обедини като едно цяло. Стига сме правили избори. До тук дадохме 1 млрд. лв. Трябва малко разум. Не вървете на война и на конфронтация, трябва работа, за да излезем от кризата." С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към активисти на партията при откриване на предизборната кампания в Благоевград.

Борисов бе сърдит на местната структура и не бе идвал повече от 3 г. "Благоевград ми е голяма болка. Няма нещо, което да не сме направили - всички блокове санирани, спортни площадки, училища, магистрала, но вие се карате. Много вождове, типично за тоя край, и в един момент - вождове много, индианци малко. Дойдох да ви се накарам", обясни Борисов причината да не идва в града досега и даде ултиматум разправиите в местната структура да престанат.

Каза, че от тези избори по-лесни не е имало. Когато ГЕРБ е управлявала, не е имало опозиция и "се разглезихте". "Тия паднаха на шестия месец, защото сме яка опозиция. Това беше най-бързо пенсионирания премиер. Отрекоха се от него и Слави, и Корнелия, и Радев. Какво направиха? Нищо! Сега пак катастрофа в Кресненското дефиле и нашите хора, които пътуват чакат с часове. Тунелите и мостовете на магистрала "Струма" са готови, но нарочно не ги пускат. Трябва да се сложи един билборд, че Сандов, Кирчо и Асенчо са виновни за катастрофите", допълни Борисов.

Изнесе данни и за цените на горивата и хранителните стоки по времето на ГЕРБ и сега и обясни, че всичко е поскъпнало в пъти. Показа и схемата с горивата и как 30% отивали при посредници, а финансовото разузнаване щяло "един ден да разследва тази схема". Правителството на ПП било най-успешното за Русия.

"Всяка седмица теглят по 500 млн. лв. дълг, а обясняват, че имало излишък. Защо тогава го теглят? Защото не плащат. Така правеше и Симеон Дянков. Задържаше ДДС-то на фирмите и в края на годината ми казваше, че има излишък. Това явно е някакъв задокеански трик", обясни лидерът.

Не пропусна да спомене и за ареста си. "Севда е по-добра от Ленчето, като пиарка, и пратиха да я арестуват и нея. Типично Сталински методи!", ядосан каза Борисов.

Бойко Борисов на откриването на кампанията на ГЕРБ в Благоевград.
Бойко Борисов на откриването на кампанията на ГЕРБ в Благоевград.
Борисов се снима със симпатизанти в Благоевград.
Борисов се снима със симпатизанти в Благоевград.