Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Работници разчистват мястото на катастрофата
Работници разчистват мястото на катастрофата

До 1 г. затвор или пробация грозят 20-годишния Петър Рашков, ако бъде доказана вината му за зрелищната катастрофа с огромни щети, станала тази нощ в центъра на Велико Търново. Младият мъж е син на служител от районното управление на полицията, потвърдиха за "24 часа" източници от Дирекцията на МВР във Велико Търново коментарите в социалните мрежи. От ОДМВР са категорични, че няма да има чадър над случая. "След като сме образували досъдебно производство, няма как да го прикрием. Единственото, което може да се каже към момента, е, че пробите на шофьора по отношение на алкохол и наркотици са отрицателни. Назначена е автотехническа експертиза, която да изясни причините за катастрофата", коментираха високопоставени служители.

В полунощ срещу понеделник младият шофьор, навлиза с висока скорост на пл. „Майка България“, губи контрол над аудито си, напуска пътното платно вляво и отсича последователно стълб за уличното осветление и три дървета. Колата се завърта и се забива в автобусната спирка срещу общината. Превозното средство се е движило в посока от ул. „Независимост“ към ул. „Васил Левски“, а от записи на камери се вижда, че секунди преди да се разбие, се разминава на косъм с друг автомобил, излизащ от кръстовището до Централна поща. От свирепия удар двигателят на аудито се е откъснал и изхвърчал на платното. Причинени са значителни имуществени вреди, но по чудо няма жертви и сериозно пострадали.

Водачът е настанен в НХО на областната болница за наблюдение с комоцио, без опасност за живота, уточниха от болницата.

От ранно утро служители на комуналното предприятие и фирмата за уличното осветление разчистваха щетите от катастрофата за утрешното честване на Съединението, което ще е на същата локация.