Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняеми К.Д., на 22 г., и 26-годишната Д.К. за кражба на парична сума в размер на 10 000 лева, луксозен часовник, златни и други накити от владението на двама пострадали, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. 

На 30 август 2022 г. пострадалите се намирали в дома си. Около 11,30 ч. двамата обвиняеми минали покрай жилището им, което било на първия етаж, и видели, че прозорецът на една от стаите е отворен. С помощта на малко ножче К.Д. срязал комарника и двамата с Д.К. проникнали в стаята. На различни места открили парични суми в общ размер на 10 000 лева, златни накити, луксозен часовник и други бижута, които отнели. През това време двамата пострадали – мъж на 89 г. и жена на 86 г., семейство, били в друга стая и не ги усетили.

Обвиняемите са криминално проявени. К.Д. и Д.К. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Стара Загора е внесла искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата.