Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ръководството на ГЕРБ представя новите
лица в листите на партията за изборите на 2 октомври.
Снимки: Георги Кюрпанов
Ръководството на ГЕРБ представя новите лица в листите на партията за изборите на 2 октомври. Снимки: Георги Кюрпанов

"Политиката не е война, да убиеш и съсипеш другия. Политиката е борба на идеи"

С „Газпром“ ние повече не трябва да имаме работа, каза лидерът на ГЕРБ

Определението "дърти вампири" използва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по адрес на Кирил Петков и Асен Василев по време на пресконференция на партията.

"Хаос и безредие, а ние, като млади хора, трябва да оставим своя отпечатък на просперитет“, съобщи председателят на ГЕРБ-младежи Георг Георгиев днес, когато ръководството на ГЕРБ се събра да представи новите лица в листите на партията за изборите на 2 октомври.

Той се обърна към тях: "Ако те утре станат депутати, то това няма да е привилегия, а огромна отговорност".

"Горд съм с вас и с онова, което постигна Младежката организация на ГЕРБ и съм благодарен на г-н Борисов, който видя всичко това", каза Георгиев.

"Достатъчно сте ме слушали", съобщи лидерът на партията Бойко Борисов.

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Областният координатор на партията в Русе Георги Кръстев взе думата: "Всичко започна с Бойко Рашков и неговите обвинения за корупция в магистрала "Хемус". Нищо няма една година след неговите твърдения. След това се появиха Петков и Василев, които заявиха, че ще строят по една магистрала на година докрая на мандата, няколко тунела. Много хора повярваха на тази демагогия. Да, мандатът е свършил преждевременно, те дори не започнаха нито един проект. Бившият транспортен министър Събев си позволи да обещае конкретни неща на Русе - магистрала до Велико Търново, летище, ферибот за Гюргево и трети мост на Дунав“.

Десислава Трифонова, която е водач на листата на ГЕРБ в Пловдив-област, отправи благодарност към лидера Бойко Борисов и на Георг Георгиев за шанса, който й е даден. Тя беше депутат в 47-ото Народно събрание. По думите й, да е водач на листа се дължи и на парламентарната група, защото е била плътно зад нея в краткия живот на предния парламент.

"Голямата инфлация не е привнесена, не ги слушайте, като ви говорят. Тя е от предишното управление“, смята Трифонова. "В последната година, каквото можеше да се случи по грешен начин, се случи по грешен начин". Тя предупреди, че трябва да се очаква страната ни да има забавен икономически растеж.

Мартин Харизанов е втори в листата за Враца. "Огромни благодарности към всички вас, ние сме един отбор, един екип. Не знам дали има друга младежка организация, която да е толкова задружна. Аз съм предприемач, по образование - доктор по икономика“, каза той пред младежкия партиен актив. След това изброи какво са направили трите правителства на Борисов за 12 години в областта на спорта.

"Станах кмет на 34 години, но никой не ме покани от младежката организация. Затова се присъединявам към нея след 15-16 години", пошегува се Томислав Дончев. Той заяви, че младите са гаранцията на партията, че има приемственост. Освен това мъдростта и дързостта били двете неща, които водили до добро управление. "Мъдрост без дързост е бездейна и не поражда никакъв резултат, а дързост без мъдрост, може да доведат до някоя глупост“, продължи той.

"В тея мракобесни времена, когато комунистическите сатрапи ни плашеха, вие удържахте заедно с нас. Понеже е много модерно да се говори за съдебна реформа, ние сме дали, но не чух нашите политически опоненти да кажат тая е съдебна реформа по Рашковски, която не признава съдебните решения. Е ли е съдебна реформа, когато вицепремиер от националната телевизия заплашва всички вас с пет години затвор? Той какъв е? Съдия, прокурор...? Ние не вярваме на тези хора, че могат да направят съдебна реформа. За нас е реформа, когато човекът не определя нищо, който и да седи отгоре, да няма значение. Върху това ще се борим да се случи в следващия парламент. Рамката, която ГЕРБ ще търси, е незавиисима съдебна система, независимо от човека“, каза Бойко Борисов.

"Видяхте, че не е много страшно. Разследваха, проверяваха и си заминаха. Ние, с колегите от Изпълнителната комисия, го оценихме, в момента, тук е една част, има... водачи, които ги няма, днес с разрешение отсъстват, имат мероприятия.

Над 80 човека имаме, като над 25 са на избираеми места, което е нашата благодарност, че вие не се огънахте. Бяхте припознати като основен враг на Кирил Петков и Асен Василев, които ги пенсионираха млади. В сравнение с вас, те са едни дърти вампири. Виждате, че един Делян Добрев, който е набор на Асен Василев, не е тука, Дани Митов не е тука", продължи той.

"Властта, управленската, в партия ГЕРБ, защото аз съм я създал, не за да ме обслужва, а за да пребъдва и след мен, стана една сплав, мисля, че го направихме добре между опита на дългогодишните партийци, мисля, че бъдещето на ГЕРБ, е гарантирано“, каза Борисов.

"Има ли здравомислещ човек, който да има пари в семейството и всяка седмица да тегли кредити, за да връща от заплатата си с високи лихви“, попита реторично той.

"Три бюджета прави Асен Василев и те все не стигат, взима нови и нови кредити, които ние да плащаме. Трънчани казват: “Три пъти го режа и то все късо и късо“.

 Въпреки всичките си грешки, не трябваше да допусне инфлацията да се качи толкова много, по думите на Борисов.

"Държавата е в тежка криза. Не сме заделили пари за каквото и да било, нула капиталови разходи. Година и половина чакам по модела "Радев" да видим какво са построили. Инхаус е европейска процедура, единствената, с която можем да наваксаме. Те се гордееха, че спряха, "Хемус", "Струма", магистралата за Русе, Северозапада. Това са лъжци! Кое се случи за година и половина? Кое? Ядохме хора? Какво? Дразнел го пиарът, та отидоха и арестуваха пиара, незаконно. Арнаудова, за теб говоря, обърна се към нея лидерът. - Днес и за данъците, там нали казаха, всичко е изрядно.

Ма кой ще плати здравето и нервите. Искам да дойдеш и да ти дам писмото какво ми е написало детето на Севда, душичката, да видиш какво ми е написало. Всеки ден излиза по телевизиите и вика, че незаконните арести били първата стъпка. А втората коя е?

Ние сме една шепа хора, разделени на ГЕРБ, на БСП, ДПС, на ПП, къде е силата на народа, силата е на работата, в изграждането, в стабилността? Роми, арменци, мюсюлмани, в листите са и стават депутати.

Много са темите, тук имаме борец средна категория, борец тежка категория. Вие двамата имате ли роднинска връзка?“, продължи Бойко Борисов.

"Искам да ви видя, че сте по-отговорни", пожела си Бойко Борисов. И допълни, че навсякъде има млади лидери, но водещите в Европа, са стари и трябвало да се намери баланса.

"Имаме могъщ враг, откраднаха огромно количество пари в полза на Руската федерация. А КГБ както работи... Ще ви следят, ще ви съшият, внимавайте, тръгвате на кампания. Имайте едно наум. Ще ви търсят компромати, ще ви бият по тази тема много, както нас. Социологиите са в наша полза, но е много важно дали Радев ще проведе честни избори и да допусне пак тези на "Да, България" да са с кодовете. Като ги чух как пискат, сега си мисля, че може да са честни.

Минавате, обяснявате, от село на село, имате лаптопи, обяснявайте какво значи двайсчетворката. Можем да оправим доста неща. Рая, Чолаков, Росен Желязков, сега като тръгна, се разберете, искам два пъти в седмицата или поне веднъж, да обиколят градовете за съдебната реформа. Чуйте нови предложения, трябва да сме много-много силни. Разбрахме на пепетата и на "Да, България" съдебната реформа - даваш я на Рашков“, завърши Бойко Борисов.

"Пътувам из страната и виждам, просто хората са уплашени. Аз не мисля, че ще са втори. Възходът на "Възраждане" е сериозен и мисля, че ще ги победят. Но глас народен, глас Божий. Ние сме свикнали да управляваме сами с подкрепа. Народът ще определи кой кого.

Томислав Дончев
Томислав Дончев

Първата политическата сила е избрана да води, не да крета, това е демокрацията. Но формула ние и ДПС не съществува, има много формули, нека да видим резултатите, системата как ще разпредели депутатите. Как мога да кажа, че ще се коалираме с някой при положение, че не съм говорил с никой.

Към днешна дата сме се коалирали само с "Да, България" и мисля, че беше успешно. Нека народът се произнесе“.

Борисов прогнозира какво ще се случи на изборите и след тях. Той се възмути, че се налагала тезата, че сега на тези избори, ще се хвърлят едни 70 млн., които обаче, нямало да доведат до нищо. "В изолация са партиите, които са на дъното на класирането. Първата не е, втората не е, от трето място надолу са в изолация“, обясни той.

"Милиарди стоят в Плана за възстановяване, те не внесоха промените в законите. Ние сега имаме готовност да ги внесем“, отчете Бойко Борисов.

"С "Газпром" ние повече не трябва да имаме работа! 100% диверсификация от "Газпром". Те решиха друго“, каза Борисов.

"Политиката не е война, да убиеш и съсипеш другия. Политиката е борба на идеи. През тези 10-12 години най-големият проблем на ГЕРБ беше, че нямахме опозиция. Едно мъничко БСП и ДБ. Не е вината в нас. Дойдоха на власт и юруш да крадат. И когато ИТН излязоха и казаха, че не могат да разделят парите и те паднаха. Когато имаш силна опозиция, не можеш да направиш нищо, никой не може да се договори с опозицията. Еврозоната - задължително, най-важното. Диверсификация от "Газпром", за ядреното гориво. Ние имаме рафинерия, две пристанища за петрол, произвеждаме ток, имаме слънце, въздух, вода, произвеждаме, ние сме житница, не можем да гладуваме. Ние имаме всичко. Ако те ни бяха послушали за тока, като им говорихме, нямаше да има инфлация. Те нарочно, през тяхните фирми, с които работят яко, изпуснаха всичко“, завърши Бойко Борисов.

"За разлика от други, аз имам дипломатическа култура и се казва само това, което е договорено“, отсече Борисов.

ГЕРБ - младежи
ГЕРБ - младежи

Той получи за подарък футболна топка и футболна фланелка на ГЕРБ с любимия му номер 13 на гърба, с което срещата с ГЕРБ-младежи приключи.

Борисов с подарената топка
Борисов с подарената топка