Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тази снимка разпространи МВР след акцията по задържането на стрелеца в Нова Загора.
Снимка: МВР
Тази снимка разпространи МВР след акцията по задържането на стрелеца в Нова Загора. Снимка: МВР

Окръжната прокуратура в Сливен внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 39-годишния Рушид Рушид от Нова Загора, обвинен в убийство на повече от едно лице, съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас.

Според обвинението, той умишлено е умъртвил повече от едно лице - двама мъже на възраст 65 г. и 31 г. По информация на "24 часа" жертвите са Васил Кунгалов, на 65 години, и Петър Петров, на 31 години. Престъплението е осъществено на 26.08.2022 г. в квартал "Шести" на Нова Загора.

Убийствата са извършени по начин и със средства, опасни за живота на мнозина. Престъпните деяния са квалифицирани по чл.116, ал.1, т.4, предл.3, т.6, предл.1, вр. чл.115 от НК.

По време на разследването е установено, че убийствата са извършени, посредством множество изстрели, произведени с пистолет и ловна пушка, добавят от прокуратурата. Според предишна информация те са иззети в хода на разследването.

Предстои Окръжният съд в Сливен да насрочи начален час на заседанието си днес по мярката.

Окръжната прокуратура в Сливен задържа за срок до 72 часа Рушид Рушид, на 39 години, обвинен в убийството на двама мъже в Нова Загора, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Бургас. Жертвите са Васил Кунгалов, на 65 години, и Петър Петров, на 31 години, научи "24 часа".
Престъплението е осъществено на 26.08.2022 г. в квартал "Шести" на Нова Загора.