Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Английският пастор Даниел Ериксон-Хъл
Снимка: Архив
Английският пастор Даниел Ериксон-Хъл Снимка: Архив

Насроченото за днес заседание на Окръжния съд в Сливен, който трябваше да се произнесе по мярката за неотклонение "задържане под стража" на английския пастор Даниел Ериксон-Хъл, бе прекъснато, тъй като обвиняемият припадна в залата и бе откаран по спешност с линейка в болница, съобщиха за "24 часа" от Апелативната прокуратура в Бургас. Хъл е диабетик и внезапна паднала кръвната му захар - получил хипогликемия. Засега гледането на постоянната мярка за неотклонение на англичанина е отложена за неопределено време в зависимост от здравословното му състояние.

Преди две седмици Районният съд в Сливен остави английския гражданин за постоянно в ареста по обвинение, че е осъществил действия по разврат с три малолетни и едно непълнолетно момче, но Хъл обжалва. След което 
поиска всички материали по делото му да бъдат преведени на родния му английски език, което е негово право. По тази причина веднъж заседанието на съда за мярката му като втора инстанция бе отложено, сега пак, но вече по здравословни причини на обвиняемия.