Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разследващият журналист Слави Ангелов КАДЪР: Нова тв
Разследващият журналист Слави Ангелов КАДЪР: Нова тв

"В България обикновено нещата стават така - става инцидент с пострадал и загинал и тогава разбираме, че съществува проблем. В цялата история се измести фокуса, защото излязоха гръмки заглавия от типа "война срещу каналджиите". Трябва да се води война срещу държавата, защото тази случка показа, че тя не съществува и не функционира". Това каза главният редактор на "168 часа" Слави Ангелов в сутрешния блок на Нова тв във връзка с трагичния инцидент в Бургас, при който автобус, превозващ мигранти, след гонка с полицията удря патрулка и убива двама полицаи. 

"В историята на целия преход кандидатите за работа от МВР са искали да постъпват в КАТ. Тогава се говореше, че за да постъпиш в КАТ, някой трябва да почине. Преди 7-8 години, когато тръгна големия трафик на бежанци, оттогава никой не иска да ходи в КАТ, а в "Гранична полиция". Защото там изведнъж изниква сериозен финансов интерес. Тези хора с каква основа и намерения влизат в МВР. Във всяка престъпност в България са замесени полицаи", каза още той. 

По думите му има показателни цифри, че държавата не функционира.

"Във вътрешността на страната се залавят 7 пъти повече хора, отколкото на границата. Представете си за каква пробойна става въпрос", даде пример той. 

"Имаме автобус, който се движи в страната, а не трябва да се движи, защото е спрян от движение. Зад волана му се намира сирийски гражданин на 15-години, който дори не трябва да каран мотопед, а трябва да е и в бежанския лагер в Харманли. Този автобус стига до Бургас - а защо не е спрян до пункта на Созопол? Представяте ли си ако не беше свързано с бежанци, а с терористи? След това имаме двама полицаи в патрулка - единият не трябва да е там, защото не е на дежурство, но е, защото липсват служители. Всичко показва, че тази държава не функционира", обобщи разследващият журналист.