Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МВР разпространи в петък тази снимка от акцията за задържането на стрелеца в Нова Загора.
Снимка: МВР
МВР разпространи в петък тази снимка от акцията за задържането на стрелеца в Нова Загора. Снимка: МВР

Окръжната прокуратура в Сливен задържа за срок до 72 часа Рушид Рушид, на 39 години, обвинен в убийството на двама мъже в Нова Загора, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Бургас. Жертвите са Васил Кунгалов, на 65 години, и Петър Петров, на 31 години, научи "24 часа".

Престъплението е осъществено на 26.08.2022 г. в квартал "Шести" на Нова Загора.

Според прокуратурата, убийствата са извършени по начин и със средства, опасни за живота на мнозина. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 116, ал.1, т.4, предл. 3, т. 6, предл.1, вр. чл.115 от НК.

Въпреки че по време на акцията за издирване на извършителя полицията задържа трима мъже, стрелецът се оказа само един. Първоначално се смяташе, че са били двама. Мъжете се бяха барикадирали в къща след стрелбата.

По време на разследването е установено, че убийствата са извършени посредством множество изстрели, произведени с пистолет и ловна пушка. Оръжията - пушка-помпа 12-и калибър и пистолет "Макаров", са иззети.

Предстои Окръжна прокуратура-Сливен да внесе в съда искане за определяне мярка за неотклонение "задържане под стража", която ще се гледа във вторник.

Както "24 часа" вече писа, разправията възникнала в петък в ранния след обяд по време на циганска сватба, между два ромски рода имало стар конфликт. Голяма част от тях работели в чужбини - едните във Франция, другите - в Испания, но се засекли случайно в квартала малко преди да отпътуват от България, където били за лятото.

По време на стрелбата са ранени 7 души. Двама от тях - жена на 30 години с ампутирана след раняването лява ръка, която била раздробена, и момче на 16 години с разкъсана артерия на бедрото, са в тежко състояние и остават на лечение в сливенската областна болница "Д-р Иван Селимински".