Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шофьорът на сръбския автобус Дарко Карашичевич, на 40 години, бе доведен и отведен от съдебната зала под охрана, с белезници на ръцете.
Снимка: Ваньо Стоилов
Шофьорът на сръбския автобус Дарко Карашичевич, на 40 години, бе доведен и отведен от съдебната зала под охрана, с белезници на ръцете. Снимка: Ваньо Стоилов

Състав на Старозагорския Окръжен съд наложи днес на шофьора на сръбския автобус, който се обърна миналата неделя на магистрала "Тракия", Дарко Карашичевич  мярка за неотклонение "парична гаранция" от 10 000 лева.

Сумата трябва да бъде внесена до 10 дни, ако обвиняемият ще напусне ареста след внасяне на гаранцията.

Седмица по-рано Районният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на шофьора, но защитата обжалва.

За да пусне сръбския гражданин на свобода под парична гаранция, днес съдът взе под внимание няколко факта от неговата биография. 40-годишният мъж е с чисто съдебно минало, той е баща на три деца, има постоянен адрес в Сърбия и има постоянен адрес там. Освен това Карашичевич вече има постоянна адресна регистрация в София, на която ще може да бъде търсен при необходимост и да получава съдебни книжа и призовки.