Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Окръжният съд в Габрово взе най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на 42-годишен от Габрово, обвинен, че пребил до смърт 46-годишната си партньорка. Деянието е осъществено на 19 август 2022 г. в Габрово. От събраните до момента доказателства е видно, че на пострадалата е нанесен побой, в резултат на който е получила тежки травми, довели до смъртта й, съобщиха от съда.

Съдебният състав счете, че с оглед събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че С.А. е извършил престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем, както и че са налице останалите изискуеми от закона предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. Отчетени бяха тежестта на престъплението, наказуемо от закона с лишаване от свобода от 10 до 20 години, както и наличието на реална опасност обвиняемият да се укрие, за да осуети започнатото срещу него наказателно производство, или да извърши престъпление. Предвид посоченото, съдът уважи искането на прокуратурата и постанови „задържане под стража” по отношение на обвиняемото лице.

Определението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново в 3-дневен срок.

На този етап от процесуално-следствените действия се очертава комплекс от причини, довели до убийството: злоупотреба с алкохол, липсата на задръжки и ревност между партньорите, посочиха запознати с разследването.

Задържаният се препитавал с дърварство и е познат на разследващите. Преди близо година е бил задържан след улична свада, в която ранил с нож нападателите си.