Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Спирова КАДЪР: Би Ти Ви/ Архив
Мария Спирова КАДЪР: Би Ти Ви/ Архив

Адски е просто.

Опитайте се да си представите как лидер като Радев - загрижен, ах, бащински загрижен за бедните хорица на България! - провежда Съединението.

...Ами не го провежда, естествено.

Защото да държи Русия доволна като сита мечка щеше да е по-важно от отстояването на бъдещето на България и нейния народ.

Защото лидер, който се издига, като внушава на гражданите си, че са бедни хорица, шубелисани пред големия лош свят, не иска да се грижи за тях, а да се възползва от вярата им в собствената безпомощност. Иска да ги лиши от възможността сами да направляват съдбата си - под предлог, че цената на дори един принцип е прекалено висока за шепа сиромаси, които вечно трябва да мируват по землянките и да не ритат срещу ръжена. Иска да продаде покорството им на този, който ламти да го купи.

Като свободни граждани, нашите предци постигнаха, удържаха и платиха цената за Съединението на България в много по-тежки обстоятелства от сегашните - защото може да бяха малко и не богати, но в душите си не бяха шепа подплашени сиромаси и не позволиха на никой свой водач да ги третира по този начин.

Когато минавате край гробницата на княз Батенберг, помислете за Газпром. Когато минавате край разсеченото метално лице на Стамболов, помислете за Газпром. Когато минавате край Сливница, помислете за Газпром. Когато седнете в някое кафене в Пловдив, помислете за Газпром. Когато пиете вино в Мелник, помислете за Газпром.

Все още ли се колебаете?

Ако не, елате в сряда:
https://facebook.com/events/s/%D0%B3%D0%B0zwithme-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B0-iii/2050430151834836/

*От фейсбук!