Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хирурзи в операционната на болница
Хирурзи в операционната на болница

Една от схемите за източване на болници е да се поръчват материали, консумативи и оборудване, които болницата не заплаща веднага, а след определен срок неустойките стават гигантски. Понякога се поръчват и много повече консумативи, за да се прибират комисионни. Така болниците задлъжняват ненужно, а понякога дори хора от болничното ръководство делят суми с доставчика.

Бизнес схемата е ясна - или фирмата-доставчик всеки месец прибира огромни суми от неустойките с минимални услилия, или след определен срок община или министерсво по един или друг начин изравняват натрупаната огромна сума. Решението е просто - трябва да се получи кредитна линия със значително по-ниска лихва от търговска банка, да се изплатят възможно най-бързо задълженията и да се изплаща банков кредит с многократно по-ниски лихви вместо неустойки. Спестените пари понякога са милиони.

Е, такъв кредит вече 8-ми месец не може да получи Александровска болница поради пасивност на МЗ - не одобрява документите пред банките подопечната болница да го получи. Въпреки значително по-доброто финансово състояние на болницата огромните задължения и неустойки отпреди продължават да висят като воденичен камък.

(От фейсбук)