Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вчера следобед китайският председател Си Дзинпин, който е на работна инспекция в гр. Дзинджоу, провинция Ляонин, Североизточен Китай, посети горския парк Дунху в града, съобщава Радио Китай.

Китайският лидер разговаря с местните жители, като посочи, че модернизацията с китайски специфики е обща модернизация на всички китайци - тя не се съсредоточава върху определена малцинствена група, а е насочена към целия китайски народ. От 18-ия конгрес на ККП насам централното правителство въвежда стратегия за възстановяване на Североизточен Китай.

Основната задача беше ускоряване регулирането на индустриалната структура в района с цел да се отговори на изискванията от реформи и развитие през новата епоха. Си Дзинпин изрази пълна увереност за икономическото възобновяване на североизточния регион на страната.

Паркът Дунху е разположен в източната част на Дзинджоу и е с обща площ от 117,5 хектара. Преди години мястото беше известено със замърсената си околна среда, като дори бе наричано „гнилите гори“. Благодарение на политиките за управление на околната среда в района, паркът вече се е превърнал в дестинация за активен отдих и спорт на местните граждани.