Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Изправи се България" ще участваме самостоятелно в парламентарните избори, каза лидерът Мая Манолова, след като внесе в ЦИК документи за регистрация за вота.
"Изправи се България" ще участваме самостоятелно в парламентарните избори, каза лидерът Мая Манолова, след като внесе в ЦИК документи за регистрация за вота.

"Изправи се България" ще участваме самостоятелно в парламентарните избори, подкрепени и с присъединени към нас граждански организации и отделни личности с кауза, защото сме убедени, че политика се прави не с проекти, а с каузи. Това обяви пред журналисти председателят на партията Мая Манолова след внасянето в Централната избирателна комисия (ЦИК) на документи за регистрация на формацията за участие в предсрочния вот на 2 октомври т.г.

Тя информира, че са внесли 4500 подписа, което е с 2000 повече от необходимия брой и документите им са били приети без всякакви забележки, предава БТА.

От самото си създаване, „Изправи се България“ защитава социални, политики, антикорупционни каузи, както и такива срещу некоректни работодатели, монополи и пр., каза Манолова.

"Хората се отвратиха от безпринципни коалиции на уреждачи, от коалиции за власт и за пари, и е време за истинска социална алтернатива, за лява партия, която да стои зад интересите на работещите хора, на уязвимите групи, на пенсионерите, на хората с увреждания, на земеделските производители, на самотните родители, на жените", заяви Мая Манолова.

От "Изправи се България" си поставят няколко големи задачи за предстоящите избори - първата е голяма трудова реформа и безапелационно повишаване на доходите на работещите българи. Манолова отбеляза, че си поставят за цел да изтрият линията на бедност. "Ще искаме безусловно и категорично повишаване на доходите - не такова, което да гони инфлацията, а такова, което да осигури издръжката на живот, а тя за работещите домакинства е 1260 лева на работещ човек", заяви тя.

Сред другите цели, които посочи Манолова, са намаляване с 1 лев на цената на бензина и на дизела до 2,50 лева и прекратяване на спекулата, замразяване на битовите сметки на енергийно бедните, като повишаването на няколко пъти на парното, водата, тока, природния газ да бъде на сто процента компенсирано от държавата, таван на цените на основните хранителни продукти, за да могат хората да преживеят есента и зимата, и безапелационна битка срещу монополите.

Мая Манолова не каза къде ще води листа за парламентарните избори. Тя посочи, че е рано да се говори за листи, още повече че очакват към тях да се присъединят много граждански организации и да има голяма гражданска квота.

"Изправи се България" внесе 4500 подписа за регистрация с изборите, с 2000 повече от необходимото.
СНИМКИ: "Изправи се България"
"Изправи се България" внесе 4500 подписа за регистрация с изборите, с 2000 повече от необходимото. СНИМКИ: "Изправи се България"