Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Поради фактът, че нападките станаха много лични и брутални, последното нещо, което ще кажа по темата е следното:
ЗФИ разпорежда този избор да се прави в НСК, който е с доста широка и представителна структура. В него влизат хора, които са представители на всички участници във филмовия процес, от сценаристи до разпространители. Освен това много ясно е разписано какво се прави когато има конфликт на интереси!
Защо, при съставянето на тази комисия не се взе този принцип? Да, НСК не е конституиран, но можеше да се поканят представените в него организации да предложат представители. Дори можеше да се поканят и тези които обжалват, например режисьорските асоциации, за да има възможност да се осигури максимална представителност!
И още нещо...
не мога да имам персонални обвинения към никого, но мога да заявя, че преобладаващата част на избраната комисия са представители на определена естетическа група, като добавим и близките приятелства, на тази основа нещата не звучат много безпристрастно! Какво да кажат авторите на другите проекти, които не споделят подобни естетически критерии?! Просто да си мълчат и да слушат? При по широко представителство можеше да се осигури "безпристрастност"! Поне такава е идеята на закона!
Който разбрал, разбрал!
Интрига няма, имам право на собствена позиция, нали?