Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Максим Генчев
Максим Генчев

С потресение и състрадание прочетох несгоди свързани с последната сесия в нфц за държавно финансирани филми. Повечето творци са млади и наивно вярват в силата на таланта. Истината е различна, става дума само за пари, милиони левове.

Филмите на нфц са просто един повод за сметки от джоб в джоб...

Съветвам ви, опитни и неопитни колеги, спешно да намерите други начини за бюджет, времето бързо изтича в нощта и само надеждата умира след човека... апропо, правете кино или филми, но и в двата случая работете само и единствено за ЗРИТЕЛЯ.

Един път съм участвал за държавно финансиране и взех парите на редовните бенефициери под сополивите им носове 285 000 за филм в епоха, което е мисия невъзможна. Но ще го направя, защото имам умения и инат, а с приходите ще направя следващ филм, както ги правя от 15 г. Сам с помощ от народа и силния ми екип!!! Това е чиста работа.

Няма логика през година да се взима държавна субсидия от над 600000 лв и да не може да се избие поне наполовина от кинтите, с които да се направи стъпка за нов филм, без колебание, сълзи и отказване, иначе киното умира...

*От фейсбук