Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов Кадър: Фейсбук/Бойко Борисов
Бойко Борисов Кадър: Фейсбук/Бойко Борисов

„Президентът Радев ме обиди много, като ме сравни с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби. Това е най-голямата обида, която ми е нанесъл. Ако иска, може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме”, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в Рилския манастир.

„Над 600-700 км нови газопроводи направихме, а те за година и половина още не могат да довършат 100 км, които оставаха по гръцката връзка. Направих България да притежава 80 км от компресорните станции на целите Балкани. Тогава България стана с най-силно развитата газопреносна система", уточни той.

„Не. За първи път връзка с Гърция започнах да правя аз. Не сме чакали 10 години. Иван Костов защо не я направи? Когато изплатихме пенсиите, които вдигна Станишев преди да си тръгне, се заехме и с тази задача. Всичко можеше, ако не се правеха на фалшиви герои”, коментира Борисов по въпроса дали България трябва да има договор с "Газпром".

Борисов направи инспекция и на пътя към Рилския манастир, където беше изградена подпорна стена, заради свлачища. Той обвини правителството на Кирил Петков, че пътят е готов от година и половина, но все още е с Акт-14.