Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петима водачи на МПС, седнали зад волана след употреба на солидно количество алкохол задържаха полицаи в Сливенско през последните дни.

От пресцентъра на ОДМВР съобщават днес, че служители на група "Охрана на обществения ред" към РУ - Нова Загора са задържали 39-годишен щофьор на лек автомобил "Фолксваген" за управление след употреба на алкохол. Мъжът е направил опит да избегне проверката, като не е спрял на подаден сигнал и се опитал да избяга. Той е спрян от полицейския екип в района на кръстовище с улици "Петко Енев" и "Освобождение" в град Нова Загора и задържан. При пробата с техническо средство се установява, че 39-годишния мъж управлява с концентрация на алкохол над 1,2 промила. По случая е образувано досъдебно производство. На водача е наложена полицейска мярка задържане за 24 часа.

Проверката е извършена на 5 август, в 07,00 часа сутринта, в рамките на специализираната операция по установяване на водачи на МПС, употребили алкохол и/или наркотични вещества.

По време на операцията на 5 август, около 20,30 часа, в село Любенова махала, община Нова Загора, е спрян за проверка лек автомобил „Сеат Ибиза“, управляван от водач на 50 години от същото село. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан. Образувано е бързо производство.

На 7 август, около 02,10 часа, на ул. "Патриарх Евтимий" в Нова Загора е спрян лек автомобил "Ауди А3", управляван от мъж на 36 години от същия град. Пробата за употребена на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Водачът е задържан. Образувано е бързо производство.

Други двама водачи, употребили алкохол над 1,2 промила, са установени от полицейски служители в град Сливен по време на ежедневния контрол за пътна безопасност. На 7 август е спрян за проверка лек автомобил "Хонда", управляван от водач на 34 години от село Ябланово, община Котел. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

Отново на 7 август, на път ІІ-66 - Сливен - Нова Загора, в района на Сливенски минерални бани, е спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от водач на 39 години от Нова Загора. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултат. По случая също е образувано бързо производство.