Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хванаха още 10 надрусани и 39 пияни зад волана Има акция на "Пътна полиция" срещу водачите, които карат след употреба на алкохол или дрога.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 души, други трима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани, а 39 са били заловени да шофират пияни, съобщи МВР. Това е станало само през вчерашния ден. 

8382 моторни превозни средства са били проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10788 водачи и пътници. До момента са съставени 2180 фиша и 790 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 39 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 22-ма от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 - с над 1,2 на 1000, а седем са отказали тест.