Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Татяна Дончева: За част от колегите е ерес да преговаряме с "Газпром" Татяна Дончева СНИМКА: Архив

Някои предпочитат "да се къпят споделено или да не се къпят, да стоят на студено, но да не доближават "Газпром", каза лидерът на "Движение 21"

За изборите: Не можем за пореден път да се качим на Виенското колело

Трябва отново да седнем на масата за преговори с "Газпром", заяви в студиото на БНТ лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

"Не бих натрапвала мнението си, защото виждам, че се преекспонира темата. Какво значи да седнем с "Газпром" да преговаряме? За част от колегите в политиката това е ерес и те предпочитат да се къпят споделено или да не се къпят, да стоят на студено, но да не доближават "Газпром".

Аз смятам, че въпросът с доставките на газ трябва да бъде решен по-практично. Диверсификацията да се извърши до края на годината. Беше много глупаво да се изхвърляме, по-големи католици от папата, след като цяла Европа прие начина на плащане, който леко доизмени "Газпром".

Търсенето на алтернативни източници и съобразяването с количествата, които ще минават през Гърция, ще ни помогне да решим въпроса за година, година и половина - две", каза Дончева.

Ние не можем за пореден път да се качим на Виенското колело, като на панаир, не мислите ли, че някой нормален човек може да го издържи. Така коментира ходенето на избори и тази година лидерът на движението.

На въпрос дали й е предложено участие в коалиционен кабинет, тя каза, че са по-важни други въпроси и не даде конкретен отговор.

Дончева коментира и обвиненията за реваншизъм на БСП към президенството. Заяви, че сегашното ръководство прави левицата да изглежда смешно.

Дончева заяви, че неминуемо служебното правителство ще направи ревизия на предишното управление. Ще тече предизборна кампания, ПП ще изтъкнат своите заслуги, наследникът на Нинова ще разчепка оръжейните сделки, каза тя.