Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъжът, паднал в пропаст във Врачанския Балкан, нямал шанс за оцеляване В момента в Балкана има екип от 12 служители на местната планинска служба. Снимки bulnews.bg.

Пещерата е тип “комин”, което прави излизането от нея почти невъзможно

38-годишният мъж, паднал в пропаст във Врачанския Балкан, е имал минимален шанс за оцеляване. Така спасителите оцениха ситуацията, съобщи Нова тв.

Припомняме, че инцидентът станал във вторник следобед, когато двама работници по поддръжката на туристически бунгала тръгнали да се разхождат в местността Невестина пропаст, като единият от тях се подхлъзнал и паднал в пропастта.

Той не е имал никакъв шанс за оцеляване, защото има 85 метра свободно падане. На около 45-ия метър има праг, в който той се е ударил, след което тялото е продължило да лети надолу още 40 метра”, разказа един от врачанските спасители.

Пещерата е тип “комин”, което прави излизането от нея почти невъзможно. “Отивайки на мястото все пак решихме да проверим дали не е останал на малката площадка на 45-ия метър, където има малък шанс да оцелее, дори и с рани. Видяхме обаче, че е паднал надолу”, разказа още спасителят.

В акцията се включиха още от пещерно спасяване, както и спасители от София.