Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съмнявам се, че тези 7 танкера с втечнен газ ще ни стигнат Теменужка Петрова Би Ти Ви

“Връщането на Иван Иванов за председател на КЕВР е малка светлина в тунела. Той е безспорен професионалист в тази област. На поста председател се връща един изключително почтен и отговорен човек”. Това каза бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова по Би Ти Ви.

“Големият проблем е, че нещо се пуска в публичното пространство, че са осигурени танкери с втечнен газ. Никой обаче не казва как този газ ще стигне до България Една стока може ли да бъде твоя, ако не можеш да се възползваш от нея. Нито са осигурили капацитет, нито са осигурили възможност за този природен газ да дойде до България. Съмнявам се, че тези 7 танкера ще ни стигнат”, каза тя. Категорична е, че енергетиката и енергийната сигурност никога не са били  толкова тежко състояние.

“Значи, когато чуете, че премиерът Кирил Петков да казва, че нещо ще се понижи, цената на енергоносителите, бъдете сигурни, че цената върви рязко нагоре. Нали помните каква заявка беше дадена, че цената на газа ще е с 3-4 пъти по-ниска, какво се получи “Булгаргаз” поиска цената за август да е с 54% по-висока, спрямо юли”, каза Петкова.