Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем С.Т., на 20 г., за това, че на 23.07.2022 г. в Казанлък е отнел чужди движими вещи – портмоне и пари - 100 лева и 100 британски лири, от владението на 48 – годишен мъж с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив. 

На 23.07.2022 г. около 2 часа след полунощ, пострадалият се прибирал в дома си в Казанлък. Пред входа С.Т.го нападнал в гръб, като го блъснал с ръце. В резултат на това 48-годишният мъж паднал на земята и изпуснал портфейла си, телефона и ключовете. С.Т. грабнал портмонето от земята и избягал в неизвестна посока.

Мъжът е осъждан и за други престъпления против собствеността - кражба и грабеж, които е извършил като непълнолетен. За това му е било наложено наказание в размер на една година и шест месеца лишаване от свобода при първоначален "общ“ режим", което е изтърпял през август 2021 г.

С.Т. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои изготвяне на искане до Районен съд - Казанлък за вземане на постоянна мярка за неотклонение спрямо него "задържане под стража".