Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всички, спрени за проверка, бяха тествани за алкохол
Всички, спрени за проверка, бяха тествани за алкохол

Покрай проверките на пътя откриват дрога и кражби 

Двама недоизтрезнели водачи се простиха с книжките си, а колите им останаха без регистрационни табели, след ранна сутрешна акция на пътни полицаи в Стражица.
Операциията с екипи от Велико Търново и Горна Оряховица бе проведена в рамките на обявената от премиера в оставка Кирил Петков кампания за възпиране на пияните и дрогирани на пътя след катастрофата с две жертви в столицата, причинена от Георги Семерджиев.

Шофьори отнесоха актове за различни нарушения
Шофьори отнесоха актове за различни нарушения

Три поста на различни локации нарушиха обичайното спокойствие в Стражица. Само за час на входа на градчето и на кръстовището до циганската махала дрегерът показа 0.65 и 0.70 промила при две от пробите. "Бях на банкет снощи. Пих бира, но преди 8 часа. Не очаквах, че ще покаже", обясни единият.
"Не съм пил тази сутрин, ама снощи се почерпихме, ракия и бира. Работя в Горна Оряховица и не знам как ще пътувам сега", принесняваше се другият, докато гледаше голфа си без номера.
Драг тестът също влезе в действие
Драг тестът също влезе в действие

"По преценка на риска", както е полицейската терминология, на проба за наркотици бе подложен 28-годишен гастарбайтер, управляващ бус с холандска регистрация. И дрегерът, и драгчекът показаха отрицателни резултати и младият мъж бе санкциониран само за липса на технически средства в автомобила - аптечка, триъгълник, жилетка. "Трябва да има такива проверки, съгласен съм. За пръв път ми правят тест за дрога, не знаех как точно трябва да си взема пробата", коментира той.
Шефът на РУ - Горна Оряховица Мариян Лонгинов бе на акцията
Шефът на РУ - Горна Оряховица Мариян Лонгинов бе на акцията

За 13 дни на територията на Районното управление в град Горна Оряховица и участък Стражица са образувани 6 бързи производства, като 5 от тях са за алкохол от 1.27 до 2.29 промила, каза началникът Мариян Лонгинов. В хода на операцията полицаите се натъкват и на други престъпни деяния. Сред фрапантните случаи са банда крадци от село Полско Косово, които отмъкнали цяла макара със скъп проводник от енергото в Горна Оряховица и дилър с над 300 грама дрога.
"При проверка на водач за управление на автомобил под въздействие на наркотици той се оказа чист, но при последващи действия на колегите се установи, че държи в себе си и в дома си 120 г амфетамин и около 200 г метамфетамини под формата на 190 таблетки. Друг водач, спрян за проверка, вози макара с около 500 метра краден скъп проводник. Установява се също, че водачът управлява под въздействие на марихуана и държи марихуана. водачът и двамата му спътници са съпричастни към извършване на кражба, за която са обвинени. Има и продължение, на следващия ден същият водач, без да се съобрази с наложената принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление, сяда зад волана и отново е хванат. И така за две денонощия лично той има три бързи и едно досъдебно производства. Господата заявяват, че упоребявайки наркотик, им идвала силата. Чувствали се по-уверени, за да си свършат по-добре работата, обаче в Горна Оряховица нямали късмет", разказва Лонгинов. 
Спецакцията продължава до 24 юли
Спецакцията продължава до 24 юли

507 са проверените превозни средства на територията на РУ - Горна Оряховица от началото на спецакцията. Съставени са 67 акта и са наложени 355 глоби по фиш. 7 са установените  с алкохол до 1.2 промила, а над това количество 3-ма. Хванати са и 7 неправоспособни, 130 клипа за скорост са заснели триногата на управлението и автомобилната камера. Издадени са 19 заповеди за налагане на принудителни административни мерки.