Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По искане на районна прокуратура във Велико Търново е задържан 41-годишен обвиняем за закана с убийство, за унищожаване на чуждо имущество и за хулиганство в сградата на полицейското управление, съобщиха от прокуратурата.

Г. Н. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 14 юли в Дебелец се заканил с убийство на майка си и заканата би могла да възбуди у пострадалата основателен страх за осъществяването й. Същия ден той влязъл в жилището на майка си и счупил огледало, две интериорни врати и две закачалки.

Освен това, след като бил задържан от полицейски служители, в периода от 22 ч на 14 юли до 2 ч на 15 юли в сградата на РПУ при условията на опасен рецидив обиждал, псувал и се заканвал на служителите на районното управление, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицейските служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред.

По делото е установено, че деянието се отличава с изключителен цинизъм, с оглед отправените обиди, псувни и закани, както и с изключителна дързост, изразяваща се в блъскане, ритане и неетично поведение в помещението за задържане, уточняват от прокуратурата.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност Г. Н. да се укрие и да извърши други престъпления, поради което районният съд е уважил искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“.