Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По искане на Районна прокуратура - Велико Търново е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвиняем за шест престъпни деяния:  кражба на вещи при условията на опасен рецидив и повторност, закани с убийство на родителите си и причиняване на телесни повреди на две лица в условията на домашно насилие, както и за неизпълнение на заповед за защита срещу домашно насилие на същите пострадали. То съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

По делото е установено, че Б. Ц., на 50 години, в периода от началото на юни до 12-и юли 2022 г. в гр. Килифарево, общ. В. Търново, при условията на опасен рецидив и на продължавано престъпление, разбил чуждо жилище с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи на обща стойност около 8 000 лева (плазмен телевизор, къртач и други инструменти, 4 броя автомобилни гуми с джанти, електроуреди, одеяла, завивки, дрехи и др. 

На 11 юли се заканил с убийство на родителите си, като заканването би могло да възбуди у тях основателен страх за осъществяването му, казват от прокуратурата. По същото време, чрез нанасяне на удари, умишлено причинил на двамата пострадали леки телесни повреди, като тези четири деяния извършил в условията на домашно насилие.

 Синът е привлечен в качеството на обвиняем и за това, че не е изпълнил заповед за защита срещу домашното насилие на РС Велико Търново, с която се задължава да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на майка си и баща си, като упражнил спрямо тях физическо и психическо насилие.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност то да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд - Велико Търново е уважил искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.