Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Екипи започнаха операция около мястото на катастрофата тази сутрин. Скрийншот: Prototema.gr
Екипи започнаха операция около мястото на катастрофата тази сутрин. Скрийншот: Prototema.gr

Специална рота за ядрено-биологична защита от Атина пътува към мястото на разбилия се снощи военен самолет с боеприпаси край Кавала, съобщава Prototema.gr.

Ан-12 излетя от Ниш към Йордания, но падна малко преди 23 часа до курортния гръцки град, а целият 8-членен екипаж загина. Мястото на катастрофата е в селскостопанския район между селата Палеохори и Антифилипи. До пристигането на 14-членния специален екип на никой не е позволено да влиза в зоната на инцидента. Пожарникари съобщават, че около отломките на самолета има "високо пиротермично натоварване".
"Господ да ни пази селото", молят се жители на Палеохори.
Властите обмислят да вдигнат дрон, който да огледа терена, където машината се разби с 12-тона боеприпаси и предизвика огнено зарево снощи.
Оперативният координатор на противопожарната служба на Централна Македония и Тракия генерал-лейтенант Мариос Апостолидис съобщи, че голямата операция е започнала тази сутрин около 6 часа.
Неизвестно бяло вещество около мястото на катастрофата обаче предизвиква безпокойство и предстои да се установи какво е то.
В района е прекъснато елекрозахранването и водоподаването.