Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдебната палата във Велико Търново
Съдебната палата във Велико Търново

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 18-годишен обвиняем за опит за грабеж и неподчинение на полицейски служители при задържането му, съобщиха от държавното обвинение.

С.С. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 12.07.2022 г. на улица в старата столица направил опит да отнеме от владението на 72-годишен мъж 15 лева, като употребил за това заплашване и сила, а опитът останал недовършен по независещи от дееца причини.

Същия ден в жилищен блок при задържането му С.С. пречил на органи на властта -  полицейски служители в Група „Охрана на обществения ред“ при РУ - Велико Търново при ОД на МВР , да изпълнят служебните си задължения - да задържат лицето за срок до 24 часа.

С.С. е многократно осъждан, включително за грабежи, причиняване на телесна повреда, повреждане на чуждо имущество и противозаконно отнемане на МПС. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност то да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд- Велико Търново е уважил искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.