Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдебната палата в Габрово
Съдебната палата в Габрово

Окръжна прокуратура – Габрово предаде на съд баща, умишлено умъртвил 2-годишната си дъщеря в Севлиево, съобщиха от държавното обвинение.

Обвинението срещу Даниел М. е  за това, че на 4 февруари 2021 г., около 10:00 часа, в жилището си в Севлиево умишлено умъртвил малолетната си рождена дъщеря. Бащата прерязал с нож гърлото на момиченцето си, което само след 13 дни трябвало да навърши 3 години. След това направил опит да се самоубие, като си нарязал вените. Намерен е и след като му е оказана спешна помощ, е транспортиран в болницата в Габрово. По-късно той бе конвоиран в психиатричната болница в Севлиево за освидетелстване.

 Деянието е квалифицирано по чл. 116 ал. 1 т. 3 предл. 4, т. 4, предл. 2 и т. 5, във вр. с чл. 115 от НК.
В хода на досъдебното производство на обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По време на разследването стана ясно, че той работел като ведомствена охрана в севлиевска фирма. По време на ужасяващото престъпление бил в болнични - лекувал психически срив след шокираща новина, че майка му има рак. За това дни по-рано бил приет в местната психиатрия, но по настояване на жена му бил пуснат за домашно лечение.

Семейството има още едно по-голямо момиче, което е ученичка. За децата се грижел предимно той, защото работел нощни смени и пред деня, докато съпругата била на работа, той бил у дома.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд - Габрово.