Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наркотични вещества иззеха служители на полицейските управления във В. Търново и Павликени, съобщи от Областната дирекция на МВР.

В хода на проведена специализирана полицейска операция за противодействие държането и разпространението на наркотични вещества във вторник на пътя София – Варна, в района на разклона за с. Момин сбор, е извършена проверка на лек автомобил «БМВ», управляван от 44-годишен от В. Търново, известен на полицията и осъждан. В хода на проверката от водача е иззета торба, съдържаща около 400 грама бяло прахообразно вещество на бучки, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин. Той е задържан за срок до 24 часа.

Вчера при проверка на имот в Бяла черква, обитаван от 45-годишна жена в двора са установени засети две растения от рода на конопа, с тегло на листната маса около 480 грама. Обитателката на имота е задържана за срок до 24 часа по ЗМВР. Работата по образуваните две досъдебни производства продължава.

В четвъртък в Павликени е извършена проверка на лек автомобил «Хюндай», управляван от 51-годишен мъж от Бяла черква, известен на полицията и осъждан. В него са намерени и иззети около 2 грама бяло вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин. При проверка за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на амфетамин. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него са започнати бързо и досъдебно производство.

Още един дрогиран водач е установен в нощта срещу петък в областния град. При проверка на спрян лек автомобил «Мерцедес», апаратът е дал положителна реакция за канабис при 21-годишния водач от Г. Оряховица. Отказал е кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.