Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Служители на Районно управлние  – Г. Оряховица задържаха трима мъже, непосредствено, след извършена кражба на ел. проводник. Повдигнати са им обвинения, съобщиха от ОДМВР - Велико Търново.

В понеделник вечерта в железничарския град е изършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от 28-годишен от с. Полско Косово. В него пътували още двама мъже на 20 и 21 години от П. Тръмбеш. В хода на проверката в багажния отсек на возилото е намерена макара с навит на нея ел. проводник, за чийто произход тримата дали противоречиви обяснения. Те са задържани за срок до 24 часа.

В хода на разследването е изяснено, че и тримата са съпричастни в извършването на взломна кражба на макара с навит на нея ел. проводник от имот на «ЕРП - Север» ЕАД – Варна, намиращ се в Г. Оряховица. Стойността на откраднатото е около 2400 лв., а взломът е извършен малко по-рано същата вечер.

Във вторник на тримата са повдигнати обвинения. На единия е наложена мярка за неотклонение «подписка», другите двама са задържани за срок до 72 часа.