Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Василев изключи нов съюз с ИТН

След един час ще върнем мандата неизпълнен. За съжаление не успяхме да съберем 121 депутати, които да подкрепят програмата.

Това обяви вицепремиерът в оставка Асен Василев. Той бе предложен за премиер на нов кабинет с мандата на ПП.

Успяхме да стигнем до 117 депутата, които да подкрепят политиката ни. Надяваме се при едни следващи избори тези четирима депутати да бъдат избрани от народа и да можем да релизираме намеренията си, обясни той.

Вчера стана ясно, че от депутатите на ИТН не можем да очакваме подкрепа, продължи Василев. Той припомни, че те изобщо отказали да влязат в комисия, когато един от приоритетите на ПП за реформа с антикорупционната комисия, се гледал в комисия. 

Аз мисля, че на всички стана ясно защо кабинетът беше свален. Имаше желание вместо да се увеличат пенсиите, да се изравнят неравенствата и да се подпомогнат младите семейства, едни средства да отидат за същите осем фирми, при които са отивали в последните 15 г., каза Василев.

А на въпрос кои точно са били хората, които са свалили правителството, каза: То се видя. Г-н Слави Трифонов си изтегли министрите и нареди на част от депутатите си да гласуват вот на недоверие.

Нека не се занимаваме с хипотези днес, отвърна Василев на въпрос кого биха подкрепили за третия мандат.

Имаме много ясна програма, която трябва да бъде реализирана. Относно третия мандат и ИТН, Айнщайн има една много хубава мисъл: Да правиш едно и също нещо и да очакваш различен резултат е форма на лудост. Българският народ е казал много цветно: Само глупаци настъпват една и съща мотика два пъти.