Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Екшън и преследване с бус с нелегални мигранти край Хасково Хванатите нелегални мигранти. СНИМКА: ОД на МВР - Хасково.

Шофьор, превозващ нелегални мигранти опита да избяга заедно с чужденците, но полицаите ги заловиха.

Вчера, в хода на специализирана операция за установяване на лица, подпомагащи чужденци да пребивават незаконно в страната, служители от ОДМВР - Хасково придобили информация за автомобил, превозващ мигранти.

На изградено КПП на АМ “Марица“, пътен възел Димитровград – Хасково, униформени подали сигнал със стоп палка за проверка на лек автомобил „Форд“. Водачът обаче продължил движение, отбил за Димитровград и поддържал маршрут в посока Стара Загора. Колата била последвана от три полицейски автомобила с включени светлинни сигнализации, като своевременно са уведомени и служители на ОДМВР - Стара Загора. По време на движението, водачът многократно създавал реални предпоставки за реализиране на пътно произшествие. В района на с. Средец колата самокатастрофирала и от нея изскочили водачът и 10 мъже, които направили опит да избягат, но бързо били заловени от служителите на реда.

В ареста на районното управление е задържан 22-годишен жител на кърджалийското с. Миладиново, превозвал чужденците - самоопределили се като граждани на Сирия. По случая е образувано досъдебно производство.

На територията на областта се извършват засилени проверки за нелегален превоз на мигранти, влезли незаконно на територията на страната ни.