Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На кръстовището се събраха десетки жълти коли.
На кръстовището се събраха десетки жълти коли.

Таксита блокираха в София за половин час кръстовището на булевардите "Черни връх, "Арсеналски" и "Св. Наум". Причината - отнетия живот на двете момичета и потрошения таксиметров автомобил от мощния джип на вече задържания Георги Семерджиев.

Исканията на таксиджиите са да се засилят мерките срещу пияни и дрогирани, каза по-рано днес Кирил Ризов, почетен председател на съюз "Такси".

Такситата блокират кръстовището само за половин час, за да не пречат на гражданите да се приберат след работа по домовете си.

Във Facebook се организира още един протест на кръстовището на "Черни връх" и "Арсеналски". Организаторите са нарекли събитието "Протест срещу несправянето с рецидивистите и корупцията по пътя" и призовават:

"Призовавам всички, които смятат вчерашния "инцидент", не - това УБИЙСТВО за резултат от повсеместната корупция, превзела МВР и всички държавни органи, да излезем днес в 18:30 на това кръстовище, за да почетем паметта на нелепо погубените млади момичета и да поискаме сметка от отговорните:
- да последват оставки и уволнения за тези, които са допуснали този "човек" да се движи безнаказано по обществената пътна мрежа
- да се предприемат спешни акции срещу всички останали джигити с десетки нарушения на пътя
- да се предвидят по-строги санкции за джигитите, но също така и наказания за представителите на МВР и държавата, които допускат подобни рецидиви".

Таксиметровите шафьори ще останат на протеста само 30 минути.
Таксиметровите шафьори ще останат на протеста само 30 минути.