Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжен съд в Хасково
Окръжен съд в Хасково

Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо българин, обвинен в Италия за участие в организирана престъпна група, съобщиха от Съдебната палата. Т.М., 50 г., от София e обявен за международно издирване от италианските власти въз основа на Европейска заповед за арест с цел арест и екстрадиция, издадена от съда в Тренто, съобщава БТА.

Обвиненият се издирва от италианските съдебни власти за провеждане на наказателно производство спрямо него за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с нелегална търговия с акцизни алкохолни напитки, подправка на административни документи и неплащане на данъци в големи размери. Т. М. е задържан при опит да излезе от България през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево".

Съдът е преценил, че поисканият за предаване има постоянен адрес у нас, а пребиваването му в ареста би довело до влошаване на здравословното му състояние. Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.