Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доц. Момчил Дойчев КАДРИ: Nova
Доц. Момчил Дойчев КАДРИ: Nova

Как достигнахме до абсурда евроатлантическите партии, за каквито се определят ПП и ДБ , да приемат коалиция с партия, която генетично е свързана с Русия, независимо дали там има режим на азиатски деспотизъм, комунистически тоталитаризъм, или днешната путинска сатрапия?

По три ключови въпроса БСП гласува против евроатлантическото развитие на България:

БСП е против падането на българското вето за започване на преговори с РСМ, въпреки европейското предложение, което напълно удоволетворява справедливите български искания към Скопие;

БСП е против изгонването на руските шпиони, прикрити като дипломати в София;

БСП е против европейските санкции срещу Москва, въпреки разпалената от кремълската клептокрация война против Украина и въпреаки прикритата хибридна война, която Руската федерация води и против България поне от 2013 г. насам.

Ясен е условният евроатлантизъм на ГЕРБ и ДПС, но това не отменя необходимостта да се водят политически преговори за избягване на поредна политическа криза, разпускане на парламента, който трябва да се вземат важни решения, които ако не се вземат, ще доведат до поредни милиардни загуби за България.

Но кой да мисли за българските/европейските ценности и интереси, когато става дума не за отстояване на политически ценности, а за властови пазарлъци.