Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ОДМВР Монтана
ОДМВР Монтана

Сцена, достойна за трилър, се е разиграла в Монтана миналата нощ. Бандит проникнал в дома на мъж посред нощ и го пребил. Домакинът обаче се съвзел, успял да се измъкне от жилището и да заключи нападателя си вътре.

Ужасяващата случка е станала към 4.30 часа на 3 юли. Изпеченият крадец се промъкнал през комарника на прозореца и се вмъкнал в частен дом на първия етаж на улица „Марица“ в Монтана. Ненадейно се натъкнал на стопанина на имота - 31-годишен мъж. Неканеният гост скочил върху домакина и започнал да го налага с юмруци. Той му нанесъл жесток побой, но младият мъж успял да се съвземе. Успял да заблуди натрапника, собственикът на набелязаното за грабеж жилище се измъкнал през вратата, заключил я и извикал полиция.

Дежурен екип полицаи отключили вратата. При влизането им в жилището бандитът направил опит да избяга. Униформените обаче го сгащили и му щракнали белезниците. 35-годишният обирджия, който се надявал на тлъста плячка, е от Монтана. Той е задържан в ареста за едно денонощие.

Пострадалият обитател на дома е прегледан в центъра за спешна медицинска помощ в Монтана. Предстои установяване на нанесените му телесни повреди, уточниха от пресцентъра на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство.