Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лена Бориславова
Лена Бориславова

Бориславова е готова да сътрудничи на разследващите органи

Това граничи по-скоро с някаква политическа акция. Така говорителката на МС Лена Бориславова коме триа новината, че прокуратурата води разследване срещу нея. Тя е научила от медиите за проверката. 

"Аз съм супер спокойна, прокуратурата може да разследва. Аз лично не съм подписала никакъв договор, от името на банката, нито от кантората, за което те визира. Странно е как водят досъдебно срещу конкретно лице, тъй като такова нещо не съществува в нашето наказателно правораздаване от известно време. Аз няма притеснения, но за мен това не е правно основано действие", каза тя на излизане от парламента по време на консултациите за съставяне на правителство.

Тя не конкретизира от кого идва политическата акция, но посочи, че има много голяма съпротива срещу действията и съвършеното от правителството до момента. Явно това е пореден заход някой да бъде сплашен, г-н Гешев явно също е пряко ангажиран с това разследване, аз съм готова да сътруднича, добави тя.

От банката са изисквани документи във връзка с договор, в който тя като част от екипа на голяма кантора е предоставяли услуги в периода по смяна на ръководството на банката. И припомни съпротивата на старото ръководството на ББР, "което бе сключили всички онези неизгодни сделки за заеми", отлазваше да напусне банката и успорваше вписванията. В крайна сметка делата бяха спечелени от новото ръководство, банката се справя страхотно и излиза на печалба, добави Бориславова.