Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Костадин Ангелов Кадър: Нова тв
Костадин Ангелов Кадър: Нова тв

„Ще гласуваме против кабинета – ние сме последователни в тази позиция”, каза той и напомни, че ГЕРБ са внесли вота на недоверие. „В тези месеци, в които те управляват, слушаме само лъжи. И Асен Василев, и Кирил Петков за ГЕРБ са персона нон грата”. Това каза по NOVA NEWS Костадин Ангелов от ГЕРБ. Сред тези, които посочи, е отстъпката от 25 ст. на литър гориво при зареждане на бензиностанция. „Днес си заредих колата, няма такова нещо”. Като си поискал отстъпката, не знаели за какво става въпрос”, добави той.

На въпрос каква оценка дават на правителството на Кирил Петков депутатът отговори, че я дават гражданите и посочи последните социологически проучвания. „Техният самолет лети надолу без да има пилот в самолета. Сменят си пилотите постоянно”.

Ангелов потвърди, че ако мандатът бъде връчен на ГЕРБ, са обсъдили той да бъде върнат веднага и че най-доброто за момента е да се отиде на избори. Депутатът посочи още, че влизаме в сериозен свръхдефицит и в спирала от инфлация.

Той коментира като сгрешена и процедурата по изгонване на руските дипломати. "Това вече е факт. Този факт е поведението на една държава. Ние не можем да накараме България да застане на колене, защото някоя друга държава - в случая Руската федерация - казва: "Променете си решението". Това е нашето решение. То може да е грешно. България е суверенна държава и ние трябва да запазим лицето на България неопетнено".

Според него трябва да направим така, че България да излезе от "този скандал" с нормални отношение с Руската федерация. "Ние сме избрали нашата страна в тази война. Ние сме на страната на Украйна. Но в тази ситуация ние трябва да мислим за годините напред пред нашата държава, за българите, които живеят там".

По проверките на здравното министерство и отчетените просрочени задължения в някои болници Ангелов, който е бивш министър на здравеопазването, коментира: „Всеки, който е извършил нарушение, трябва да носи отговорност за действията си, ако ги е извършил. Но начинът, по който това беше направено, мирише и има много голям политически привкус”. "Не е достойно да се калят най-добрите лекари на България", категоричен бе той по отношение на проф. Генчо Начев.

"Предстои нова COVID вълна. Не сме готови", бе лаконичния коментар на депутата от ГЕРБ и за ситуацията с коронавируса.