Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ХРИСТО ИВАНОВ
ХРИСТО ИВАНОВ

 Въпросите, които стоят за нас е как во ще бъде мнозинството и как ще изглежда коалиционната конструкция, която предлага ПП. В какъв формат ще търсят подкрепа - правителство на малцинството или коалиционни отношения.

Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов, след като стана ясно, че Асен Василев ще е номинацията на ПП за премиер.

Номинацията на Василев е суверенно решение на ПП, което не е обсъждано с нас, каза Иванов. Той обясни, че органите на партиите тепърва ще се произнесат.

Важна е тези коалиционни отношения как ще бъдат структурирани и как ще се взимат решенията, защото сега имаше сериозен проблем в комуникацията и взимането на решения, който през цялото време правеше къси съединения и беше основна причина за разпадането на коалицията, допълни Иванов. И след това да се обсъжда персоналния състав.

За нас непреодолимата линия е да не траскаме страната към поредни деструктивни и разделящи страната избори, каза Иванов. И обясни, че няма да подкрепят всичко на всяка цена, но ще разговарят да има правителство.