Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Главчев
Димитър Главчев

Плаващи мнозинства:

“Днес, 29 юни, 47-то Народно събрание увеличи нормативно признатите разходи на адвокатите от 25 на 40 %. Това стана възможно, след като 110 народни представители подкрепиха предложението, 84 бяха против, а 22 се въздържаха. То беше входирано в парламента и отстоявано основно от трима души - Петър Петров, Иван Димитров и Ива Митева.

В мотивите на искането се казва: "Пандемията COVID-19 засегна изключително тежко както индивидуалните адвокати, упражняващи самостоятелно професията, така и адвокатските дружества и сдружения. Напълно съзнаваме, че това важи както за адвокатската, така и за други свободни професии.

Нашата работа обаче, свързана с риска от своят характер на свободна професия, беше ограничена почти напълно от държавата, търговският оборот се сви почти до минимум, като бизнесът ограничи почти изцяло разходите си за юридически услуги, а не бяхме подпомогнати по никакъв начин.

Нямахме възможност да се възползваме от почти нито една от мерките, предоставени от държавата, както на първия, така и на втория етап при предоставяне на помощи с изключение на общата възможност за всички български граждани за получаване на безлихвен заем от Българската банка за развитие. Подобна възможност обаче не представлява работещ механизъм за адвокатите и почти незначителен брой от тях са се възползвали от нея".

Против предложението основно са били от "Продължаваме промяната" (ПП) и БСП.”

От фейсбук