Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Юнайтед Груп" поиска да купи "Левски", Иво Ивков ги потърсил Драган Шолак (вторият от ляво на дясно) си говори със съдружника си в Sport Republic Хенрик Крафт през януари тази година на стадиона на “Саутхемптън”, след като компанията им закупи английския клуб. СНИМКА: РОЙТЕРС

Футболния "Левски" ще има нов собственик, вероятно от края на годината. Вече е изпратено и официално писмо с желанието на "Юнайтед Груп" да придобие контролния пакет акции на клуба. Това призна изпълнителният директор на "сините" Иво Ивков. Именно той е потърсил компанията, тъй като настоящият генерален спонсор на "Левски" вече изнемогвал. Собственик на "Юнайтед Груп" е сръбският медиен магнат Драган Шолак, който притежава и английския "Саутхемптън".

"Има интерес към клуба от страна на нови инвеститори. Да, има интерес от "Юнайтед груп". Лично аз ги потърсих, защото нашият основен спонсор изнемогва с всички разходи. Те изпратиха свои представители преди финала за купата на България и хората наистина имат интерес. Изпратиха писмо за намерение за придобиване на клуба. Ние търсим светло бъдеще на клуба. Далеч сме до крайно решение и сопред мен този процес ще продължи поне до Нова година, преди да се вземе такова", каза Ивков на пресконференция на "Герена".

"Всички, които извадихме клуба от калта, ще се съберем, за да обсъдим този въпрос, заедно с членовете на „Левски на левскарите“. "Левски" трябва да се гордее, че има интерес от компания, собственик на клуб от Висшата лига, собственик на огромни предприятия у нас. Какво ще се случи, предстои да видим. Към момента има писмо с намерение, но нищо друго", добави Ивков.

Сръбският бизнесмен Драган Шолак, който стои зад компанията "Юнайтед груп", притежаваща "Виваком" и "Нова телевизия", декларира интереса си още през май. Но конкретното предложение пристигна сега. Тогава имаше разговори за придобиване на акциите на "Левски". На срещата с представителите на "Юнайтед груп" присъстваха Наско Сираков, Станимир Стоилов и Иво Ивков.

Чрез своята "Спорт репъблик" милиардерът Драган Шолак взе английския "Саутхемптън" в началото на годината. Представителите на компанията Роберто Галярди и Расмус Анкерсен бяха на финала за Купата на България, в който "Левски" победи ЦСКА и спечели първото си отличие за последните 13 години.

Собственик на "Левски" в момента е Наско Сираков, който получи акциите през май 2020 г.