Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Като говорим за РСМ, наистина става дума за агресия към българската идентичност, често брутална.
Като пропускам предначалото, брутално започва самото създаване на македонска нация и република - включително с убийства (дори с групови разстрели, масови гробове), затвори, лагери, разселване, заселване, физическо насилие и репресии, придружено с фабрикуване на азбука и език. В следващите години се действа с език на омразата придружен с административен и властово организиран "натиск" срещу несъгласните, "заглушаване" на България и българското, изопачаване, пренебрегване, унищожаване на документи и паметници, както и създаване на антибългарски разказ за тази част от българското землище.
РСМ е резултат на тази многогодишна агресия и в реалната си политика я продължава.
Това е факт!
Как ще наричаме този факт - агресия, война, специална военна операция или никак е от голямо значение, за да знаем с какво си имаме работа.
В наши дни става горещ въпроса за отношението на България към този факт, към така създадената РСМ. Това е съвършено различно. Подчертавам - това са два различни въпроса: 1.как възниква и се създава РСМ, каква е нейната природа, така да се изразя и 2. какво да бъде отношението ни, каква да е политиката на България към така съществуващата реалност РСМ. Две теми са това и аз нямам никаква вина, че за някои е непосилно да ги различават.
Народното събрание прие документ по втория въпрос - за Отношението на България към РСМ във връзка с нейното кандидатстване в ЕС.
В документа се разчита на Брюксел да помогне за решаване на проблемите свързани със споменатата агресия, да озапти удбашите от Скопие (за тяхната политика говорим!). Дали това ще стане зависи от нашата дипломация и от ясното разбиране, че болният и лекарството са две различни неща. Сравнението на РСМ с "болният" е брутално като самото начало на ЮРМ, сега РСМ, но дава представа за задачата. Не може да се лекува болестта, ако не се знае каква е тя и да се крие нейното име.
Желая българската политика, на базата на приетия документ, да намери най-добрите средства за прекратяване на тази безумна агресия. Да установим приятелски, роднински дори, отношения с РСМ и заедно да вървим напред.