Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов КАДЪР: bTV
Тошко Йорданов КАДЪР: bTV

От Павлета Давидова

С поредицата си "глупави, лъжливи" изявления от днес Кирил Петков е започнал да къса конците на бъдещото правителство един по един. Това обяви Тошко Йорданов в парламентарните кулоари след вота. Когато ПП вземат първия мандат, и ако изпратят покани, вероятно ще разговаряме. От начина, по който разговарят ще последва нещо, под каквато и форма да последва. Ако последва", уклончив бе той на въпрос биха ли подкрепили нов кабинет. Кирил Петков трябва да води разговори с представителите на политическите сили. Не с всеки един депутат по отделно, настоя той. 

Шефът на депутатите на ИТН се оплака, че са били прогонени от коалицията заради неспазването на коалиционното споразумение.

"От 4 месеца предупреждавахме, че вървят по въже, по което му късат конците. Сега ми е интересно ако в парламента влезе т.. нар. Френско предложен и бъде прието с гласовете на ПП, ГЕРБ и що не и ДПС, тия дето зяха за коалиции какво ще направят", заяви Йорданов. И припомни съвест и гласувания на управляващите с ГЕРБ като зелените сертификати например. По думите му лицемерието в този парламент е издигнато на невероятно високо ниво. 

Йорданов отказа да бъде пришиван към ГЕРБ и ДПС, защото ИТН напуснали коалицията още преди гербаджиите да внесат вота на недоверие. Пеевски и Борисов не ме интересуват, настоя той.

Може да се получи една прекрасна коалиция на народни предатели, в която влизат ПП, ГЕРБ и ДБ, заяви той във връзка с темата Северна Македония.